Vergoeding en tarieven

Ik ben aangesloten bij Stichting 1nP (een netwerk-stichting die het contract en de afrekening met zorgverzekeraars regelt). Daardoor heb ik contracten met alle zorgverzekeraars en kan je behandeling volledig vergoed worden. Het eigen risico kan wel aangesproken worden. Dit bedraagt in 2023 minimaal 385 euro. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding heb je een geldige verwijsbrief nodig van de huisarts. Voor meer informatie over vergoedingen lees je hier.

Je mag er ook voor kiezen om zelf te betalen voor de behandeling. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er geen sprake is van een diagnose en je wel graag in behandeling wil komen. Of je wil maximale keuzevrijheid houden of je eigen risico niet aanspreken. In dat geval wordt de door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgestelde tarief gehanteerd. In 2023 is dat 140 euro per uur voor behandeling en 150 euro per uur voor diagnostiek. Er is dan geen verwijzing van de huisarts nodig.

Afzegging

Afspraken kunnen (telefonisch of via e-mail) kosteloos worden geannuleerd tot 24 uur voor de afspraak. Voor afspraken die niet of te laat worden afgezegd wordt een bedrag van 75 euro in rekening gebracht.

%d bloggers liken dit: