Zwangerschap & jonge moeders

Naast het behandelen van eerder genoemde problematiek ben ik aangesloten bij Psyche & Zwangerschap, een verwijsportaal naar zorg voor zwangere en pas bevallen vrouwen met lichte en matige psychische klachten en voor vrouwen met psychische klachten tijdens een fertiliteitstraject.

Mijn affiniteit om met zwangere of net bevallen vrouwen samen te werken groeide toen ik zelf moeder werd. Ik ben mama van twee dochters van vijf en drie jaar. In mijn ervaring is het zowel de mooiste als de zwaarste periode in mijn leven. Het is een fase waarin veel verandert. Een fase die gepaard gaat met gevoelens van verliefdheid, maar ook onzekerheid, somberheid en angsten. Dit alles in een moderne samenleving waarbij er veel druk ligt op jonge moeders met kort verlof, focus op carrière, streven naar perfectie en angst om te falen. Ik wil vrouwen helpen zich sterk te voelen, leren op zichzelf en hun lichaam te vertrouwen en helpen verbinding te maken met hun baby. De behandeling kan ook gericht zijn op het verwerken van een traumatische bevalling of angst voor de bevalling of vroegtijdig afbreken van een zwangerschap. Daarnaast vind ik de rol van de partner heel belangrijk. Ook is er aandacht voor de rollenverandering die een kind of het verliezen van een kind meebrengt en de druk die op de relatie komt te liggen.

Ik ben hier te vinden bij Psyche & Zwangerschap

Schematherapie groep voor mama’s

De schemagroep voor mama’s is geschikt voor moeders met jonge kinderen die in het ouderschap tegen problemen aan lopen. Moeders die last hebben van negatieve gedachten over zichzelf of overweldigd voelen, bijvoorbeeld dat ze het gevoel hebben tekort te schieten als moeder of moeite hebben om te wennen aan een nieuwe rol van moeder zijn. Moeders die zich somber of angstig voelen, het gevoel hebben onder druk te staan of schuldgevoelens ervaren. Vaak zijn dit al patronen die eerder bestonden, zoals overtuigingen dat je niet goed genoeg bent of neiging hebt om jezelf op te offeren voor de behoeften van anderen. Voor informatie over de wachttijd klik hier. Meer informatie over de schematherapie groep voor mama’s kan je hier onder downloaden.

%d bloggers liken dit: