Over mij

Opleiding & ervaring

Ik ben Esra Schuiling-Kayihan. Ik ben GZ-psycholoog, senior schematherapeut, cognitief-gedragstherapeut, supervisor VGCt en docent. In 2010 heb ik de master klinische psychologie afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens heb ik zes maanden gewerkt als basispsycholoog bij een huisartsenpraktijk.

In 2011 ben ik gaan werken bij HSK Amsterdam waar ik de opleiding tot cognitief-gedragstherapeut en GZ-psycholoog heb afgerond. Bij HSK heb ik individuele cognitieve-gedragstherapie en EMDR behandelingen voor stemmings-, angstklachten en burn-out uitgevoerd binnen de BGGZ en SGGZ.

In 2017 ben ik gaan werken bij NPI (Arkin), Specialist in Persoonlijkheidsproblematiek. Bij NPI heb ik mij verder ontwikkeld tot schematherapeut en heb ik de registratie tot schematherapeut behaald. Bij NPI heb ik individuele schematherapie behandelingen gegeven aan mensen met persoonlijkheidsproblematiek en groepsbehandelingen aan mensen met emotieregulatie problematiek.

In januari 2021 ben ik mijn eigen psychologiepraktijk gestart en ben ik aangesloten bij Psyche & Zwangerschap. Naast behandelen ben ik bij Psyche & Zwangerschap werkzaam als Manager Kwaliteit.

In 2021 heb ik de schematherapie groep voor mama’s ontwikkeld. In samenwerking met Maastricht University ga ik onderzoek uitvoeren naar de effectiviteit van de schematherapie groep voor mama’s.

Naast het behandelen ben ik supervisor en geef ik graag supervisie en leertherapie aan psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog en/of cognitief gedragstherapeut. Ook ben ik werkzaam geweest als docent voor de GZ opleiding bij RINO Amsterdam en voor de opleiding tot cognitief-gedragstherapeut. Nu richt ik mij als docent voornamelijk op het lesgeven over “schematherapie voor ouders” bij King Nascholing en RINO Groep. Ook neem ik deel aan de SIG (Special Interest Group) kortdurende schematherapie van de Vereniging voor Schematherapie.

Publicaties/in de media

Kwetsbaarheid pril moederschap verdient ondersteuning, Vakblad Vroeg, nr4-2022, 12-14

Kwalificaties en Lidmaatschap

BIG registratie: 299919484725 als GZ-psycholoog

Lidmaatschap van de NVGzP (Nederlandse Vereniging van Gezondheidszorg psychologie)

Lidmaatschap van de VGCt (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie) geregistreerd als cognitief-gedragstherapeut en supervisor VGCt 

Lidmaatschap van de Vereniging voor Schematherapie, registratie senior Schematherapeut

Lidmaatschap Landelijke Vereniging van vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten (LVVP)

AGB code praktijk: 94065872 

AGB code behandelaar: 94100454 

KvK: 80933998

CRKBO registratie als docent

%d bloggers liken dit: